Mitt liv som man – Föreställningen om Donald Högbers liv

Mitt liv som man affish
- Jag vet inte vad det beror, men jag har alltid dragits till de där litet udda personligheterna.

- Kanske är det därför som jag har blivit som jag har blivit.

Med dessa fraser inleder Donald Högberg sin kritikerrosade föreställning, där han lämnar ut sig själv naken med sina berättelser om framgångar likväl som tillkortakommanden i såväl arbets- som kärleksliv.

Add a comment

Läs mer

Skriv utEmail

"Gubben" läxar upp sina söner

I den kommande thrillern "Vitt skräp" spelar Donald "Gubben", en småganster i en småstad på 80-talet.

Merix media har nu släppt en andra trailer för denna thriller som enligt filmens facebook sida fortfarande inte fått något lanseringsdatum.

Under tiden får vi nöja oss med att se Donald "in action" i den andra trailern som släpts.

Add a comment

Skriv utEmail

"tjockare än vatten2"

fullsizerender

2015-06-09 "Tjockare än vatten 2" Konrad på g.Fantastiska bilder i vinter Sverige snart vidare uti i världen med samma gäng, underbart manus, ytterst spännande.

Add a comment

Skriv utEmail

success för "sen dör man"

n

Recension i kulturkollen.se
Längtar du efter att se en riktigt bra, svart komedi? Då ska du gå och se ...och sen dör man på Playhouse Teater. Pjäsen är skriven av Mark Roberts (som bl.a. skrivit komediserien Two and a half men) och att han jobbar med sitcoms märks även på teatern. För här bjuds det på en rapp dialog som har gott om ljuvliga one-liners. Hela första akten går i ett rasande tempo och är helt befriad från döda passager. Ja, det känns faktiskt som att man sitter på en sitcom-teater och att föreställningen bokstavligt talat är "recorded in front of a live audience".

I centrum för handlingen står Rallis (Thomas Hedengran) vars äktenskap med Sussie (Pia Oscarsson) gått på sparlåga länge. Nu har Sussie gjort slut och Rallis försöker i sin tur, utan någon som helst framgång, göra slut på sig själv. Parets vän Kennie, fenomenalt spelad av Donald Högberg, kommer till undsättning och i den andra akten dyker även Sussies chef Maggie (Kristina Rådström) upp för att ge det krisande paret ett handtag.

Det är ett drama med tydliga karaktärer som dessutom innehåller flera oväntade vändningar, allt under Elisabet Klasons lyhörda regi. Det är också ett stycke teater som låter birollerna stå i centrum. Vännen Kennie, Donald Högberg är primus motor i den första akten (och som Högberg agerar!). Och den andra akten tillhör ofrånkomligen Maggie, en kvinna som balanserar på vansinnets sköra gräns och som Kristina Rådström tolkar alldeles underbart.

Joachim Siegård, som översatt pjäsen, är också han värd ett extra omnämnande. Det är en konst i sig att få till rätt flyt i texten, och alldeles särskilt när det handlar om komedi.

Det är roligt att Playhouse Teater så konsekvent jobbar med att sätta upp nyskriven amerikansk dramatik. De vågar ha en egen nisch och det bör premieras – särskilt när resultatet blir så bra som här! Man kan inte direkt påstå att det vimlar av bra komedier på de svenska scenerna. Därför uppmanas du boka biljett omedelbums om du tillhör dem som behöver muntras upp i höstmörkret!

Scen: Playhouse Teater
...och sen dör man
Av: Mark Roberts
Regi: Elisabet Klason
Medverkande: Thomas Hedengran, Donald Högberg, Pia Oscarsson, Kristina Rådström
Scenografi: Helena Uggla
Ljus: Kevin Wyn-Jones
Ljuddesign: Daniel Douhan
Kostym: Jessica Clayton
Översättning: Joachim Siegård

Add a comment

Skriv utEmail

Fler artiklar...